Say hello to the world of modern engineering with DSF
«DSF» چیست؟
«DSF» مخففِ نام تجاریِ «DIAKO SPACE FRAME» یا «دیاکو سازه فضاکار» و عنوانِ جدیدترین فناوری طراحی و ساختِ سازههای فلزی فضاکار میباشد. این فناوری حاصلِ چند دهه تلاش و تحقیقاتِ متخصصان و ایدهپردازان این مجموعه بوده و در ابتدای سال ۱۳۹۶ به عنوان اختراع به ثبت رسیده است. در این فناوری لزوم جوشکاری در مرحلهی ماشینکاری و ساختِ اجزا سازه و همچنین در فرآیند نصب از بین رفته و ایرادات و ضعفهایی که برای پروفیلهای فولادی ناشی از حرارتِ جوشکاری ایجاد میشده، کاملا برطرف گردیده است.
تا پیش از ابداعِ این فناوری جدید، برای تولیدِ انواعِ سازههای فلزیِ متداول، مشکلات زیر علاوه بر تحمیلِ هزینههای بالا به کارفرما، محدودیتهای اجرایی به پروژه اعمال میکرده.
- وزنِ زیادِ سازه
- بالا بودنِ هزینههای فرآیند تولید و قیمت تمام شده
- لزوم جوشکاری در المانهای سازه
- عدمِ امکانِ رنگآمیزی کامل همهی سطوح داخل و بیرونِ المانها
- مشکلاتِ پروسهی نصب
- لزومِ تولید و ماشینکاری المانهای چند جزیی
با توجه به تخصص و تجربهی پنجاه ساله، تلاش کردیم برای حلِ مشکلاتِ ذکر شده در سازههای فلزیِ رایج، مدلِ جدیدی از سازههای فضاکار را ابداع کنیم که با تمرکز بر سادگیِ طراحی، سهولتِ تولید و نصب، وزن پایین و همچنین هزینهی کمِ تولید و با رعایتِ خط قرمزهای کیفیت و اصول فنی و با توجه به مباحث 6 و 10 مقررات ملی ساختمان، مشکلاتِ این نوع سازهها را برطرف و امکان ساخت پروژههایی با صرفه و کیفیت بهتر را محیا سازیم.
در این روش با استفاده از هندسهی مناسب و انتخابِ بهتر مقطعِ پروفیلها، نیازی به پرلینبندی و ایجاد یک لایهی اضافه جهت ساپورت پوشش به سازه نیست. همهی المانهای سازه قبل از رنگآمیزی، اسیدشور و کاملا زنگزدایی، و جهت تمیز کردن پروفیلها از چربی، با آب گرم شسته میشوند. برای پوششِ رنگ از روش غرقابی استفاده شده و اعضای سازه از داخل و بیرون دارای پوششِ کامل و مناسبِ رنگ میشوند. پوشش کامل رنگ روی سطوح داخلی و بیرونی پروفیلها باعث افزایش عمر مفیدِ سازه و کاهشِ هزینههای تعمیر و نگهداری می گردد. امکان پوشش کامل رنگ به واسطهی شکلِ خاصِ ماشینکاری و حذفِ کامل جوش محیا گردیده است.
نزدیکترین روش به فناوری DSF در دهههای گذشته، سیستمی به نام هارلی میباشد که در استرالیا قبلا در بناهای بسیار بزرگی تجربه شده است و شباهت آن در ممتد بودن المانهای طولی و عرضی میباشد. طراحی و اجرای دهها مورد سازهی DSF، منتج به صنعتیسازی و رفعِ عیوب احتمالی در تولید گردیده و توان اجرایی این مدل سازه در دهانههای بسیار بزرگتر را فراهم ساخته است.
قیمتِ مناسبِ این مدل سازه ناشی از بهینهسازی جزئیاتِ سازه، پایین آمدن وزن و آسان شدن روشهای تولید میباشد.
کاربردهای «DSF»
- سالنهای صنعتی با دهانههای بزرگ بدون نیاز به ستون میانی
- سالنهای کنفرانس و نمایش
- سالنها و استادیوم های ورزشی
- مراکز نمایشگاهی
- سالنهای مدیریت بحران
- آشیانه های هواپیما و سالنهای فرودگاهی
- انبارها
- اسکای لایتها (ساختمانهای مسکونی و تجاری و …)
- مراکز خرید
- سایبان پمپ بنزین
- استخر
- سایبان باراندازها
- سردرهای ورودی
- سایبان باجه های عوارض
- مجتمعهای کارگاهی صنفی
- …
دربارهی فناوری «DSF»
ثبت در مرکز نوآوریهای سازمان اسناد و املاک کشور به عنوان یک اختراع جدید و نوآورانه
دریافت تاییدیه از دپارتمان تخصصیِ سازه در مرکز ملی تحقیقات ساختمان (بررسی عدم مغایرت با آیین نامه های نظام مهندسی شامل مباحث ۶ و ۱۰ و آئین نامه ۲۸۰۰ زلزله و همچنین بررسی و تایید مزیتهای اجرایی نسبت به سایر انواع سازه فولادی)